Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
PrinteazaTort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
- 300 g pişcoturi de şampanie
- 350 g căpşune
- 250 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 pahar lapte
- 100 g frişcă
Mod de preparare:
Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi albuşurile spumă tare cu zeama de lămâie şi zahărul, adaugi căpşunele (din strecurătoare) pasate şi amesteci compoziţia de sus în jos ca să nu se lase.
Stropeşti pişcoturile cu lapte şi aşezi apoi alternativ într-o formă de tort un strat de pişcoturi, unul de spumă de căpşune până termini cu un strat de spumă.
Dai tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi îl decorezi cu căpşune şi frişcă.
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
Poftă bună!
Este delicios. Piscoturile imi aduc aminte si de profiterol