Tort cu piscoturi, kiwi si ananas
PrinteazaTort cu piscoturi, kiwi si ananas din: oua, gelatina, lapte, smantana, fructe (ananas, banane, pere), pişcoturi, kiwi, zahar.
- 6 ouă
- 30 g gelatină
- 200 ml lapte
- 600 g smântână
- fructe (ananas, banane, pere)
- 250 g pişcoturi
- 2 kiwi pentru ornat
- 10 linguri zahăr
Mod de preparare:
Inmoi gelatina în laptele fiert şi răcit, timp de 10 minute. Amesteci ouăle, zahărul şi gelatina cu laptele. Pui compoziţia pe baie de aburi, până ajunge la consistenţa unei smântâni.
Laşi compoziţia să se răcească până la temperatura mâinii, adaugi smântână şi fructele tăiate cubuleţe şi stoarse de zeamă.
Tapetezi o cratiţă cu folie de aluminiu, pui feliile de kiwi, torni un rând de cremă, apoi aşezi un rând de pişcouri înmuiate puţin în compot, apoi încă un rând de cremă, un rând de pişcoturi şi iar cremă.
Laşi tortul la rece de seara pana dimineata, cand introci catrita cu susul in jos.
Pofta buna!