Tort cu piscoturi si ananas
PrinteazaTort cu piscoturi si ananas din: piscoturi, mascarpone, frisca, zahar, lapte, rom, compot, visine.
- 400 g piscoturi
- 200 g mascarpone
- 200 g frişca + 50 g pentru ornat
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- esenţă de rom
- un borcan de compot de ananas
- câteva vişine din compot
Mod de preparare:
Se prepară crema mascarpone astfel: laptele, zahărul şi gălbenuşurile se amestecă într-un castron deasupra unui vas cu apă fierbinte si se bat până se topeşte zahărul.
Se lasă la răcit şi se amestecă apoi cu frişca bine bătută, mascarpone şi esenţa de rom.
O parte dintre piscoturi se aşază într-o formă rotundă, pe pereţii laterali. Se însiropează prin stropire cu zeama de compot.
Restul de piscoturi se aşază în straturi, astfel: un strat de cremă, unul de pişcoturi, unul de cremă şi tot aşa până se umple forma de tort.
Se dă tortul la rece, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou, se, întinde frişca pentru ornat pe tort şi se decorează cu fructele din compot.
Pofta buna!