Tort cu piscoturi si ciocolata neagra
PrinteazaTort cu piscoturi si ciocolata neagra din: piscoturi, ciocolata neagra, lapte, oua si cafea.
Ingrediente:
- 20 pişcoturi
- 200 g ciocolată neagră
- 30 ml lapte
- 4 ouă
- 200 ml cafea
- diverse decoraţiuni pascale
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata cu 30 ml lapte pe baie de aburi şi se lasă deoparte.
O formă adâncă se tapetează cu folie transparentă care să cadă peste marginile vasului. Se umezesc pişcoturile trecându-le rapid prin cafea si se asază unul lângă altul pe verticală pe marginea formei.
Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită şi răcită. Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează uşor în amestecul de ciocolată.
Crema obţinută se toarnă în, mijlocul vasului, se acoperă cu folia alimentară lăsată pe margini şi se tine 4 ore la frigider. Se aduce la masă cu decoraţiuni pascale.
Tort cu piscoturi si ciocolata neagra
Pofta buna!