Tort cu piscoturi si crema de vanilie
PrinteazaTort cu piscoturi si crema de vanilie din: oua, zahar pudra, vanilie, lapte, gelatina, frisca, piscoturi, dulceata, fructe deshidratate.
- 6 gălbenuşuri
- 250 g zahăr pudră
- 1 esenţă de vanilie
- 350 ml lapte
- 4 foi gelatină
- 500 g frişca
- 12 pişcoturi
- dulceaţă de vişine
Pentru ornat:
- fructe deshidratate, tăiate cubuleţe
- dulceaţă de vişine, după gust
Mod de preparare:
Intr-un vas încăpător, pui gălbenuşurile şi le freci 5 minute cu zahărul şi esenţa de vanilie. Torni laptele şi încorporezi pe baie de aburi, până când se îngroaşă compoziţia, lei vasul de pe foc şi amestec în continuare până când se mai răceşte, apoi adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe pachet, şi frişca bătută.
Omogenizezi toate ingredientele şi laşi la răcorit.
Torni o parte din crema de vanilie într-o formă rotundă sau într-una de guguluf. Ungi pişcoturile 2 câte 2 cu dulceaţă, după gust. Le aşezi şi torni restul de cremă peste ele. Dai la rece câteva ore.
Inainte de servire, îl răstorni pe un platou şi îl decorezi, după imaginaţie, cu dulceaţă şi fructe deshidratate.
Pofta buna!