Tort cu piscoturi si frisca
PrinteazaTort cu piscoturi si frisca din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci, struguri.
- 500 ml frişcă lichidă
- 125 ml lapte
- 2 ouă
- 125 g zahăr (4 linguri)
- 25 g gelatină
- 24 pişcoturi de şampanie
- 3 nectarine
- 75 g nuci
- câteva boabe de strugure (alb şi negru) 10 g gelatină
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, pune pe foc gălbenuşurile frecate cu zahărul. Toarnă treptat laptele şi amestecă energic până se îngroaşă crema, ca o ciulama, apoi las-o să se răcorească bine.
Intre timp, bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă frişca bătută, crema de gălbenuşuri răcită şi gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Amestecă uşor şi presară o nectarină tăiată cubuleţe.
Tapetează pereţii unei forme detaşabile cu pişcoturi aşezate în picioare. Toarnă compoziţia şi lasă la rece minimum trei ore.
Inainte de servire, îndepărtează pereţii formei şi decorează cu felii de nectarină, boabe de strugure şi câteva nuci.
Stropeşte fructele cu puţină gelatină. Mai lasă la rece minimum 30 de minute.
Pofta buna!