Tort cu piscoturi si fructe

Printeaza

Tort cu piscoturi si fructe

Ingrediente:Tort cu piscoturi si fructe

  • 8 ouă
  • 30 g ge­latină praf
  • 12 linguriţe lapte praf
  • 500 g zahăr tos
  • 3 lin­guri făină
  • 3 linguri cafea solubilă (ness)
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie
  • 28 bu­căţi pişcoturi
  • fructe
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • frişca pentru ornat

Preparare:

Gelatina se pune în 250 ml apă şi se lasă la înmuiat câteva ore. Gălbe­nuşurile împreună cu 250 g zahăr şi laptele praf, 500 ml apă şi zahărul vanilat se pun la fiert în bain mărie si se amestecă până se leagă bine. Tot pe baie de aburi se încălzeşte şi gelatina (dar fără a se fierbe!), apoi se încorporează în com­poziţia de mai sus, amestecând până se îngroaşă.

Se dă la rece, amestecând din când în când. Separat, se bat albuşurile spumă împreună cu restul de 250 g zahăr tos şi se adaugă la restul de compoziţie, apoi se mai dă la rece. Se unge cu unt tava si se aranjează pişcoturile de jur-împrejur, pe înălţimea lor, apoi se toarnă jumătate din compoziţie. Se lasă la rece 10 minute, timp în care cealaltă jumătate din compoziţie se amestecă împreună cu ness-ul, apoi se toarnă peste primul strat.

Se lasă la frigider până a doua zi. înainte de a se scoate din formă, se taie bucăţile de pişcoturi la nivelul stratului de cremă, se încălzeşte puţin tava şi se răstoarnă pe un platou. Se ornează cu frişca.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foerta bun acest tort cu piscoturi. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.