Tort cu portocale si cacao
PrinteazaTort cu portocale si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, portocala, lapte, budinca de vanilie, unt, lichior, ciocolata, fistic, smantana.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 140 g zahăr pudră
- 150 g făină
- 50 g cacao
- 4 linguri ulei
- 1 lingură coajă de portocale
Pentru umplutură:
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de vanilie
- 250 g unt
- 50 ml lichior
- 1 lingură coajă de portocale
- 2 linguri suc de portocale
Pentru decor:
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 100 g zahăr
- 1 portocală
- 500 g ciocolată rasă
- 100 g fistic zdrobit
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi aproximativ 5 minute. Ulterior, le mixezi până devin spumă. Adaugi făina amestecată cu i pudra de cacao, torni uleiul, pui coaja de portocală şi amesteci compoziţia 1 cu o lingură de lemn până devine o masă omogenă.
Imparţi aluatul obţinut | în două şi le coci, separat, 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, scoţi foile de blat din tavă, le presari cu puţină făină şi le acoperi cu un prosop. Ulterior, din una dintre foi decupezi un cerc cu diametrul de 28 cm pe care-l pui pe un platou. Cealaltă foaie o tai în fâşii de 5 cm lăţime.
Pentru umplutură, fierbi laptele cu budinca de vanilie şi cu zahărul, apoi aşezi vasul într-un bol cu apă rece şi amesteci continuu până când se răceşte. Adaugi untul tăiat cuburi, iar la final torni lichiorul, coaja şi sucul de portocale.
Aranjezi fâşiile de blat peste foaia rotundă, torni crema de vanilie şi dai la frigider, între timp, baţi smântână cu zahărul. Aşezi pe tort portocala tăiată felii şi-l acoperi cu frişcă. Decorezi cu ciocolată, cu felii de portocale confiate şi, dacă vrei, cu fistic.
Tort cu portocale si cacao
Pofta buna!