Tort cu portocale şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala, zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri unt
- 6 linguri făină
- 4 linguri nucă măcinată
- coajă de portocală
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
Ingrediente crema:
- 300 g ciocolată cu lapte sau amăruie
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 3-4 linguri lichior amaretto
- o linguriţă cafea instant
- 20-30 ml lapte
- 250 g unt
Ingrediente sirop:
- 3-4 portocale
- 400 g zahăr
Mod de preparare:
Se spală portocalele, se rad pe râzătoare, se taie felii, se pune cantitatea de zahăr şi se lasă la macerat. Apoi se fierb la foc mic, până se formează un sirop.
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, vanilia, gălbenuşurile, untul topit, nuca si făina cernută. Se pun în formă şi se bagă în cuptor.
Separat, se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se amestecă cu lichiorul amaretto.
Intr-o altă crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se fierb la baie de aburi şi, după ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se dă deoparte să se răcească uşor.
După ce s-a răcit, se amestecă untul cu crema, cafeaua şi ciocolata topită. Se obţine o cremă care se lasă la rece câteva minute. Se scoate blatul, se răceşte, se însiropează bine. Pe deasupra se toarnă un strat gros de cremă şi se ornează cu coji de portocale fierte în sirop.
Pofta buna!