Tort cu portocale şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala, zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte.

Ingrediente blat:Tort cu portocale şi ciocolată

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri unt
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri nucă măcinată
  • coajă de portocală
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare

Ingrediente crema:

  • 300 g ciocolată cu lapte sau amăruie
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 3-4 linguri lichior amaretto
  • o linguriţă cafea instant
  • 20-30 ml lapte
  • 250 g unt

Ingrediente sirop:

  • 3-4 portocale
  • 400 g zahăr

Mod de preparare:

Se spală portocalele, se rad pe râzătoare, se taie felii, se pune can­titatea de zahăr şi se lasă la macerat. Apoi se fierb la foc mic, până se formează un sirop.

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, vani­lia, gălbenuşurile, untul topit, nuca si făina cernută. Se pun în formă şi se bagă în cuptor.

Separat, se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se amestecă cu lichiorul amaretto.

Intr-o altă crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se fierb la baie de aburi şi, după ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se dă deoparte să se răcească uşor.

După ce s-a răcit, se amestecă untul cu crema, cafeaua şi ciocolata topită. Se obţine o cremă care se lasă la rece câteva minute. Se scoa­te blatul, se răceşte, se însiropează bine. Pe deasupra se toarnă un strat gros de cremă şi se ornează cu coji de portocale fierte în sirop.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.