Tort cu portocale si crema de ciocolata
PrinteazaTort cu portocale si crema de ciocolata din: zahar, unt, oua, coaja de portocala, zeama de portocala, faina, cacao, praf de copt, rom, cacao, esenta de rom, unt, ciocolata, ghimbir, ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj si mandarine.
blat:
- 300 g zahar
- 3000 g unt
- 4 oua
- coaja rasa si zeama de la 1 portocala
- 300-350 g faina
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita rom
crema:
- 4 oua
- 2 linguri cacao
- 300 g zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 200 g unt
- 50 g ciocolata rasa
- 1 lingurita ghimbir ras
ornare:
- 200 g ciocolata alba
- 200 g ciocolata neagra
- 2 portocale
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi romul si incorporati, pe rand, gălbenuşurile. Adaugati coaja rasă şi zeama de portocală si amestecaţi bine. Bateţi albuşurile spumă şi apoi incorporati in compozita cu gălbenuşuri.
Adăugaţi făina pe care ati amestecat-o cu cacao şi praf de copt. Amestecaţi de jos in sus cu o spatula. Turnaţi compoziţia într-o tavă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceti blatul la foc potrivit. Faceţi proba cu scobitoarea. Lasati apoi blatul la răcit.
Pentru cremă, bateţi ouăle cu romul, zahărul, cacao şi ghimbir. Când amestecul este omogen, puneţi la bain-marie, la foc potrivit. Când se îngroaşă, se ia crema de pe foc si se mai amestecă 5 minute, apoi se adaugă ciocolata rasă şi untul, se omogenizează şi se lasă la răcit.
Topiţi ciocolata neagră si tapetaţi cu ea marginile si fundul unei tăvi rotunde, păstraţi 1 lingură de ciocolată neagră pentru ornarea finală. Lăsaţi să se întărească ciocolata. Tăiaţi blatul rece în 3 parti. Puneţi o foaie în tava tapetată, deasupra un strat de cremă şi apoi altă foaie, cremă şi iar foaie.
Dacă rămâne cremă, puteţi unge tortul si deasupra. Topiţi ciocolata albă şi întindeti în strat uniform deasupra tortului. Turnaţi în linii subţiri ciocolata neagră, topită. Pe margine ornati cu felii de portocale. Dati tortul la frigider până la momentul servirii.
Pofta buna!
Tare rau tarta de portocale