Tort cu portocale si frisca
PrinteazaTort cu portocale si frisca din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de copt, coaja de portocala, sare, smantana, mascarpone, zahar, miere.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 125 ml suc de portocale
- 300 g făină
- 50 g amidon din porumb
- 2 linguriţe praf de copt
- coaja de la portocală
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 350 g smântână grasă
- 300 g mascarpone
- 150 g zahăr
- coaja de la 1 portocală
Pentru decor:
- 1 lingură miere lichidă
- coaja de la 1/2 portocală
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi cu amidonul. Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe cele din urmă le baţi spumă cu praful de sare. Pui zahărul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, şi continui să mixezi. Adaugi coaja de portocale şi amestecul de făină, alternat cu sucul de portocale fierbinte.
Amesteci ingredientele rapid pentru a obţine un blat aerat. Aluatul îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute.
Intre timp, pregăteşti crema. Baţi smântână cu zahărul, apoi adaugi mascarpone. Blatul răcit îl împarţi în trei părţi egale, pe care le ungi cu crema obţinută. Pe fiecare blat cu cremă presari coajă de portocală.
Pentru decor, amesteci coaja de portocală cu mierea şi torni compozitia peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.
Pofta buna!