Tort cu portocale
PrinteazaTort cu portocale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, portocale, lichior de portocale, iaurt cu portocale, frisca, ciocolata amaruie si unt de cocos.
blat:
- 5 oua
- 125 g zahar
- 100 g faina
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
crema:
- 7 foite de gelatina
- 2 portocale
- 2 linguri lichior de portocale
- 200 g iaurt cu portocale
- 200 ml frisca
si:
- 150 g ciocolata amaruie
- 1 cub (25 g) unt de cocos
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr. Bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi adăugaţi 2-3 linguri apă fierbinte. Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi cacaua şi adăugaţi-le la gălbenuşuri. Puneţi şi albuşurile spumă. Tumaţi blatul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceţi-130-35 min.
Lăsaţi-l să se răcească şi tăiaţi-l de două ori pe orizontală. Inmuiaţi gelatina. Curăţaţi portocalele, tăiaţi-le felioarele şi încălziţi-le în sucul propriu. Adăugaţi lichiorul. Dizolvaţi gelatina aici. Adăugaţi iaurtul şi lăsaţi crema să se răcească. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în cremă când aceasta începe să se închege.
Inchideţi un blat într-un inel de tort, puneţi 1/2 din cremă, al doilea blat, restul de cremă şi ultimul blat. Daţi 3 ore la rece. Topiţi ciocolata în untul de cocos. Turnaţi-o peste tort.
Tort cu portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de ciocolata cu portocale