Tort cu portocale

Printeaza

Tort cu portocale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, portocale, lichior de portocale, iaurt cu portocale, frisca, ciocolata amaruie si unt de cocos.

Ingrediente:Tort_cu_portocale

blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao

crema:

  • 7 foite de gelatina
  • 2 portocale
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 200 g iaurt cu portocale
  • 200 ml frisca

si:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1 cub (25 g) unt de cocos

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr. Bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi adăugaţi 2-3 lin­guri apă fierbinte. Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi cacaua şi adăugaţi-le la gălbenuşuri. Puneţi şi albuşurile spumă. Tumaţi blatul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceţi-130-35 min.

Lăsaţi-l să se răcească şi tăiaţi-l de două ori pe orizon­tală. Inmuiaţi gelatina. Curăţaţi portocalele, tăiaţi-le felioarele şi încălziţi-le în sucul propriu. Adăugaţi lichio­rul. Dizolvaţi gelatina aici. Adăugaţi iaurtul şi lăsaţi cre­ma să se răcească. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în cremă când aceasta începe să se închege.

Inchideţi un blat într-un inel de tort, puneţi 1/2 din cremă, al doilea blat, restul de cremă şi ultimul blat. Daţi 3 ore la rece. Topiţi ciocolata în untul de cocos. Turnaţi-o peste tort.

Tort cu portocale

Tort_cu_portocale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort de ciocolata cu portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.