Tort cu praf de inghetata
PrinteazaTort cu praf de inghetata
- 5 ouă
- 5 linguri de apă
- 5 linguri de zahăr
- arome
- 1 cană de făină
Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie
Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumăşi se pune câte puţin zahăr, până rezultă o bezea. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu apa, apoi se pun puţin câte puţin peste albuş.
Amestecând uşor, se adaugă făina, apoi punem în tavă tapetată cu făinăşi dăm la copt. După ce s-a răcit, se taie în trei felii care se însiropează cu siropul obţinut la rece.
Crema se face cu mixerul, bătând frişca cu laptele. Este foarte consistentă, în cremă putem pune fructe confiate sau jeleuri.
La final, se ornează cu fructe, frişcăşi ciocolată.
Pofta buna!
Deci e un fel de tort de inghetata