Tort cu pricomigdale si ciocolata
PrinteazaTort cu pricomigdale si ciocolata din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale.
Pentru blat:
- 4 oua
- 365 g faina
- 7 g praf de copt
- 250 g unt
- 250 g zahar
Pentru umplutura:
- 500 ml frisca lichida
- 30 g zahar
- 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 100 g zahar pudra
- 3 lingurite lapte
Pentru servit:
- 5-6 pricomigdale faramitate
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos, alb. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si cernută şi apoi, ouăle, unul câte unul,amestecând după fiecare.
Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 30 de minute.
Frişca amestecată cu zahărul se pun la frigider 30 de minute, iar ciocolata se topeşte. Apoi, odată ce castronul cu frişcă s-a răcit bine, se bate frişca si i se adaugă ciocolata topită. Se amestecă.
Pentru glazură, se topesc la bain-marie ciocolata, untul, zahărul şi laptele. Se taie blatul, se umplu foile cu cremă şi se toarnă glazura. Deasupra se presară pricomigdale fărâmiţate.
Se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Pofta buna!