Tort cu ricotta si lamaie
PrinteazaTort cu ricotta si lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, lamaie, ricotta, frisca, alune, smochine.
Pentru blat:
- 6 ouă mari, separate
- 190 g zahăr pudră
- seminţele de la 1 păstaie de vanilie
- 150 g făină
- 20 g praf de copt
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- coaja întreagă de la 1 lămâie
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 30 g făină
Pentru decor:
- 1 cutie de ricotta
- 150 g frişcă bătută
- alune de pădure prăjite
- smochine proaspete mai mici sau fructe de pădure
Mod de preparare:
Pregăteşte blatul. Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi seminţele de vanilie până obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Ar trebui să se dubleze în volum.
Adaugă făina şi praful de copt. Separat, bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţia de gălbenuşuri. Omogenizează. Toarnă totul într-o formă de tort cu diametrul de 25 cm şi coace aproximativ 30 de minute.
Scoate blatul şi lasă-l să se răcească. Pentru a prepara crema, încălzeşte laptele în care ai pus coaja de lămâie, până când începe să fiarbă, apoi ia de pe foc. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi încorporează-le în lapte.
Scoate coaja de lămâie. Adaugă făina. Pune compoziţia pe foc mic şi lasă până când se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent. Lasă să se răcească.
Taie blatul pe orizontală. Intinde ricotta amestecată cu frişca pe primul blat şi acoperă cu cel de-al doilea. Deasupra toarnă crema şi presară nucile şi fructele.
Tort cu ricotta si lamaie
Pofta buna!