Tort cu smantana si portocale

Printeaza

Tort cu smantana si portocale din: biscuiti, unt, gem acrisor, smantana, branza de vaci, oua, faina, portocale, amestec de fructe, frisca, gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_smantana_si_portocale

pentru baza:

  • 150 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 100 g gem acrisor

pentru umplutura:

  • 150 g smantana
  • 250 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 20 g faina
  • 2-3 portocale

pentru decor:

  • amestec de fructe proaspete, dupa gust
  • frisca
  • gelatina speciala pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru bază, se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. Se îndeasă acest amestec într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Gemul se încălzeşte la bain-marie şi apoi, cu o pensulă, se unge stratul de biscuiţi.

Pentru umplutură, se bat spumă albuşurile. Apoi, se amestecă smântână cu brânza de vaci si gălbenuşurile. Se pun feliile de portocală tăiate să nu fie prea mari şi, la final, făina. Se toarnă peste biscuiţi si se coace totul pentru 12-15 minute.

Se lasă apoi tortul să se răcească şi se decorează cu felii din tot felul de fructe pentru un aspect vesel. Se prepară gelatina pentru decor, se toarnă peste fructe şi, după ce s-a răcorit puţin, se dă tortul la frigider pentru 3 ore.

Se serveşte decorat cu frişcă bătută, frumos aranjată pe margine cu ajutorul unui poş sau al unei seringi.

Tort cu smantana si portocale

Tort_cu_smantana_si_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.