Tort cu smochine si nuci
PrinteazaTort cu smochine si nuci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, smantana, smochine, rodie.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 170 g făină
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apă clocotită
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- 100 g dulceaţă de smochine
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 200 g zahăr
Pentru decor:
- 100 g nuci mărunţite
- sâmburi de rodie, opţional
- smochine
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi 5 minute ouăle cu zahărul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, apa clocotită şi uleiul. Amesteci bine toate ingredientele.
Torni aluatul mtr-o tavă tapetată şi coci blatul 40 de minute în cuptorul încins.
Baţi smântână rece cu zahărul până devine o cremă groasă. Când blatul s-a răcit, îl tai în două şi ungi o felie cu dulceaţa de smochine. Acoperi cu cealaltă bucată de blat, înveleşti tortul în cremă şi-l decorezi cu nuci mărunţite, sâmburi de rodie şi cu smochine, îl dai la frigider 3 ore.
Pofta buna!