Tort cu smochine
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine, oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea, zahar pudra, sirop de smochine.
- 48-50 pişcoturi
- 200 g zahăr
- un borcan dulceaţă de smochine
- 3 ouă
- 400 ml lapte
- un baton vanilie
- 2 pliculeţe gelatină
- un praf sare
- 300 g frişcă
- 2 portocala
- coajă de portocală
- esenţă de cafea
- zahăr pudră pentru ornat
- sirop de smochine
Mod de preparare:
Se pune, pentru început, gelatina în apă rece să se dizolve. Se scot smochinele din dulceaţă şi se lasă să se scurgă de sirop.
Se desfac ouăle într-o cratiţă, se bat bine cu un praf de sare, cu zahărul şi se adaugă laptele cald.
Se pune pe foc si se amestecă până începe să dea în clocot şi să se îngroaşe. Se adaugă gelatina şi se dă deoparte. Se răceşte uşor şi, după ce s-a întărit, se încorporează frişca.
In acest timp, se balotează cu pişcoturi o formă de tort mai înaltă şi se toarnă un strat de cremă.
Se pune un rând de portocale tăiate cubuleţe şi încă un rând de cremă, apoi se acoperă cu pişcoturi şi se baga la rece.
Separat, se amestecă siropul de la dulceaţa de smochine, cu esenţa de cafea si cu coaja de portocală.
După 2-3 ore, se răstoarnă pe un platou şi se însiropează cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Se ornează cu zahăr pudră si cu smochine din dulceaţă.
Tort cu smochine
Pofta buna!