Tort cu soc
PrinteazaTort cu soc din: biscuiti, unt, lamaie, zahar, mascarpone, branza, flori de soc, rom, miere.
- 500 g biscuiţi de ovăz
- 300 g unt
- 1 lămâie
- 50 g zahăr vanilat
- 800 g mascarpone
- 200 g brânză de vaci
- 3 foi gelatină
- 250 g zahăr
- 16 flori de soc
- 150 g zahăr şi 150 ml apă (pentru sirop)
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 5 linguri miere
Mod de preparare:
Aluat: se pisează biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul, coaja rasă de lămâie şi vanilia. Cu acest amestec se tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm şi se coace blatul la foc potrivit, apoi se lasă la răcit în tavă.
Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 min. Apoi se topeşte cu grijă la bain-marie, evitând fierberea, deoarece prin fierbere gelatina îşi pierde puterea.
Se amestecă gelatina dizolvată cu brânza de vaci bine scursă, mascarpone şi zahărul. Se toarnă peste foaia de biscuiţi, se nivelează şi se dă la frigider pentru 3 ore.
Se fierbe un sirop din 150 g zahăr şi 150 ml apă în care au fiert florile de soc; se adaugă mierea, esenţa de rom şi zeama de lămâie şi se fierbe mai departe, până se obţine un amestec mai gros.
Se strecoară, se toarnă pe tort şi se ornează cu flori de soc.
Pofta buna!