Tort cu spanac, parmezan si ricotta
PrinteazaTort cu spanac, parmezan si ricotta
Ingrediente:
aluat:
- 500 g făină
- două linguri de măsline
- sare
umplutura:
- un kilogram de spanac
- două linguri de maghiran
- o chiflă fără coajă
- 80 g parmezan
- 100 ml lapte
- 500 g ricotta
- 50 g unt
- 8 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă sarea, făina şi uleiul cu 250 ml apă până ajunge aluatul de consistenţa plastelinei. Se împarte în 12 părţi egale de forma unor mingiuţe, care se pun pe o pânză cu făina şi se lasă o oră la odihnit.
Separat spanacul se dă într-un clocot şi se scurge de apă, apoi se toacă mărunt. Chifla se toacă şi se amestecă cu 500 ml apă, două ouă, două linguri de parmezan, ricotta, spanacul şi se condimentează.
Se ia o mingiuţă, se aplatizează şi se întinde cu mâinile pentru o formă de 26 cm diametru, se unge cu ulei forma şi coca. Şase mingiuţe de aluat se întind şi se pun la bază cu ulei între straturi. Se adaugă umplutura stropită cu ulei şi se fac şase găuri pentru ouă.
Se pune un pic de unt, după care se aşază oul fără să se împrăştie, împreună cu sarea, piperul şi parmezanul. Celelalte şase mingiuţe se întind şi se aşază la fel ca la bază, dar deasupra umpluturii, cu puţin ulei şi unt pe margine.
Marginea se rulează către interior, ultima fiind unsă cu ulei sau înţepată. Se dă la cuptor, la o temperatură de 200°C.
Tort cu spanac, parmezan si ricotta
Pofta buna!