Tort cu spuma de fructe
PrinteazaTort cu spuma de fructe din: oua, zahar, extract de vanilie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, fructe de padure, iaurt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, gelatina, lichior de mure.
- 3 oua
- 125 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 75 g faina
- 75 g amidon
- 2 lingurite praf de copt
- 10 goi de gelatina alba
- 500 g fructe de padure asortate
- 300 g iaurt
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic coaja de lamaie rasa
- 400 g frisca
- 1 foaie gelatina rosie
- 1 lingura lichior de mure
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu 2 linguri de apă caldă; se adaugă zahăr şi extract de vanilie. Se bat 2 minute, până ce se obţine o consistenţă de cremă; se înglobează
făina amestecată în prealabil cu amidon şi praf de copt.
Se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace aproximativ 25 min. şi se lasă să se răcească.
Se înmoaie foile de gelatină albă în apă rece. Se pasează 400 g fructe de pădure şi se strecoară piureul; se pun deoparte 12 linguri. Restul de piure se amestecă împreună cu iaurtul, 100 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi lămâie.
Se dizolvă gelatina şi se amestecă împreună cu 3 linguri din compoziţia de iaurt şi se înglobează apoi în restul de compoziţie. Când începe să se solidifice, se înglobează frişca bătută şi se aşază crema pe blat; se dă la frigider aproximativ 4 ore.
Se înmoaie gelatina roşie. Se încălzeşte restul de piure de fructe cu 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi lichior. Se stoarce foaia de gelatină, apoi se dizolvă în restul de compoziţie. Se repartizează pe tort şi se dă la frigider aproximativ 8 ore. Se repartizează deasupra restul de fructe de pădure.
Tort cu spuma de fructe
Pofta buna!