Tort cu struguri albi
PrinteazaTort cu struguri albi din: oua, faina, zahar, sare, branza, frisca, suc de portocale, foi de gelatina, struguri, ciocolata.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 300 g brânză
- 400 ml friscă
- 100 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 300 ml suc de portocale
- 3 foi gelatină
- struguri
- ciocolată
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul, în timp ce albuşurile le baţi spumă tare cu sarea. Pui făina peste gălbenuşuri şi amesteci până se omogenizează, iar la final încorporezi albuşurile.
Torni compoziţia intr-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească înainte să-l tai în jumătate.
Mixezi brânza cu 300 ml de frişcă şi zahărul pudră şi o întinzi peste jumătate din blat, iar deasupra pui foaia de blat rămasă.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de portocale. Aşezi peste tort struguri şi torni glazura.
Dai tortul la frigider peste noapte, iar după ce-l scoţi din formă, îl decorezi pe margini cu frişca rămasă si bucăţi de ciocolată.
Tort cu struguri albi
Pofta buna!