Tort cu struguri si rom
PrinteazaTort cu struguri si rom din: struguri, pesmet, zahar, oua, unt, sare, sifon, rom.
- 1 kg struguri
- 250 g pesmet
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- sare
- 1 lingură cu unt
- 1 ceaşcă mare cu sifon
- 3 linguri cu zahăr
- rom
Mod de preparare:
Separaţi gălbenuşurile, adăugaţi 1 ceaşcă cu apă rece sau sifon, bateţi spumă. Adăugaţi zahărul, continuaţi operaţiunea (mixaţi sau bateţi cu telul), puneţi un praf de sare şi pesmetul în ploaie.
Omogenizaţi cu o furculiţă, adăugaţi albuşurile bătute spumă tare şi turnaţi aluatul în formă rotundă, unsă cu unt. Coaceţi 25 min la foc potrivit, lăsaţi să se răcească 15 min.
Tăiaţi blatul în 3 părţi egale, însiropaţi cu sirop făcut din zahăr, apă şi rom şi puneţi bobiţe de struguri peste fiecare felie însiropată. Aşezaţi feliile de blat unele peste altele, lăsaţi tortul la rece 2 ore.
Serviţi tăiat felii în rază, acoperit cu frişcă sau cu cremă de vanilie.
Pofta buna!