Tort cu struguri
PrinteazaTort cu struguri din: oua, zahar, faina, frisca, lapte, crema de vanilie, compot de struguri, struguri, praf de copt, sare, menta, unt.
- 4 ouă
- 120 g zahăr tos
- 120 g făină
- 400 ml frişcă
- 400 ml lapte dulce
- un plic cu cremă de vanilie instant
- un borcan de compot de struguri
- 300 g struguri negri
- zahăr vanilinat
- praf de copt
- sare
- mentă proaspătă
- unt
Mod de preparare:
lntr-un bol se mixează ouăle cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea până când îşi dublează volumul. Se adaugă o linguriţă de praf de copt amestecat cu făina, se mixează încă două minute şi se toarnă aluatul într-o tavă de tartă unsă cu unt şi presărată cu făină.
Se introduce în cuptor şi se coace 15-20 de minute. Se scoate din formă şi se lasă la răcit. Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute.
Blatul se însiropează cu sucul de la compot, se pun crema şi boabele de struguri din compot, iar deasupra se pune frişca mixată. Se decorează cu boabele de struguri curăţate de sâmburi şi se presară mentă tocată. Se lasă să stea la rece cel puţjin o oră, ca să se răcească bime crema.
Poftă bună!