Tort cu trufe, fistic si ciocolata alba
PrinteazaTort cu trufe, fistic si ciocolata alba din: ouă, suc de portocale, zahăr, făină, amidon, praf de copt, ciocolată albă, frişcă, portocală, fistic, praf întăritor pentru frişcă, zahăr vanilinat, migdale tocate, trufe de ciocolată.
- 4 ouă
- 4 linguri suc de portocale
- 100 g zahăr
- 120 g făină
- 50 g amidon
- 3 linguriţe praf de copt
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată albă
- 150 ml frişcă
- coaja rasă de la 1 portocală
- 60 g fistic
In plus:
- 400 ml frişcă
- 2 plicuri praf întăritor pentru frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 40 g migdale tocate
- 12 trufe de ciocolată
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu suc de portocale şi zahăr cel puţin 8 min. Se amestecă făina cu amidon şi praf de copt.
Se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri, cu albuşurile bătute. Se toarnă compoziţia într-o formă cu hârtie de copt şi se coace 30-35 min. la 175 C. Se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se tppeşte ciocolata albă la bain-marie. Se înglobează apoi treptat în ea frişca aflată la temperatura camerei, amestecând continuu. Se adaugă, tot treptat, coaja de portocală.
Compoziţia se dă la frigider cca 2 ore. Se toacă fisticul. Se bate spumă compoziţia de ciocolată albă şi se împarte în două. Se înglobează într-o jumătate de cantitate 60 g fistic.
Blatul răcit se taie pe trei niveluri. Se unge blatul de jos cu crema de ciocolată albă şi se aşază apoi al doilea, blat. Aceasta se acoperă cu crema de fistic şi respectiv al treilea blat.
Frişca se bate cu mixerul împreună cu praful întăritor şi zahărul vanilinat. Se acoperă tortul cu două treimi din cantitatea de frişcă, iar restul se şpriţează deasupra sub forma de rozete.
Pe mijlocul şi pe marginea tortulifi se presară migdale tocate. Deasupra rozetelor de frişcă se aşază trufe de ciocolată.
Tort cu trufe, fistic si ciocolata alba
Pofta buna!