Tort cu urda si capsuni

Printeaza

Tort cu urda si capsuni din: biscuiti, unt, urda, zahar, albus, frisca, gelfix, capsuni, gelatina.

Ingrediente:Tort_cu_urda_si_capsuni

Pentru blat:

  • 200 g biscuiţi (simpli, cu unt sau cacao)
  • 80 g unt topit

Pentru crema de urdă:

  • 300 g urdă proaspătă
  • 75 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • 300 g frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ gelfix

Pentru decor:

  • 400 g căpşuni
  • 1 pliculeţ gelatină incoloră

 

Mod de preparare:

Prima dată se face blatul. Se pisează bine de tot biscuiţii, se adaugă untul topit şi se amestecă puternic până la omogenizare.

Se pune compoziţia pe fundul unei tăvi de tartă şi se bagă la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp se prepară crema, astfel: se topeşte zahărul în 3 linguri de apă. Albuşurile se bat spumă, adăugându-se puţin câte puţin siropul cald din zahăr şi se lasă deoparte.

Separat, brânza se amestecă bine cu spuma de ou, gelfixul (înmuiat în prealabil în apă rece) şi cu frişca bătută spumă cu zahărul pudră, obţinându-se astfel o cremă pufoasă.

Peste blatul scos de la rece se pune un strat cu felii de căpşuni, apoi crema de brânză şi se dă din nou la frigider pentru o orâ.

Când e gata, deasupra se pun feliile de căpşuni rămase, peste care se toarnă gelatina preparată după indicaţiile de pe ambalaj.

Inainte de a fi servit, tortul se mai lasă încă o oră la frigider.

Tort cu urda si capsuni

Tort_cu_urda_si_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A facut cineva tortul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.