Tort cu visine si ciocolata
PrinteazaTort cu visine si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, unt, frisca, visine, gelatina, ciocolata.
pentru blat:
- 4 oua
- 30 g faina
- 100 g zahar
- 25 g cacao
pentru tava:
- 30 g unt
- 30 g faina
pentru umplutura:
- 500 ml frisca lichida
- 1/2 visine
- un pliculet gelatina transparenta de decor
- 50 g ciocolata
Mod de preparare:
Se pregăteşte tava, pentru care untul se topeşte şi apoi, cu o pensulă, se unge tot interiorul tăvii si pereţii ei. Se dă la rece pentru ca untul să se închege, apoi se scoate şi se presară cu făină.
Zahărul şi ouăle se mixează, până ce amestecul îşi triplează volumul. Se adaugă făina şi cacaua cernute şi se amestecă delicat. Se toarnă în tavă şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în 3 foi cu ajutorul unui cuţit cu lamă lungă.
Intr-o tavă se asază straturi alternative de blat şi frişcă bătută iar deasupra se pun vişinele. Se prepară gelatina şi se toarnă numai peste vişine. Cât timp se încheagă gelatina, ciocolata foarte rece se răzuie cu un cuţit sau se trece prin râzătoare.
Tort cu visine si ciocolata
Pofta buna!