Tort cu visine si frisca

Printeaza

Tort cu visine si frisca din: aluat, compot de visine, zahar, amidon, gelatina, frisca si zahar pudra.

Ingrediente:Tort_cu_visine_si_frisca

  • 300 g aluat de foi
  • 720 ml compot de visine
  • 100 g zahar
  • 20 g amidon
  • 7 g gelatina
  • 750 ml frisca
  • 250 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se decongeleaza aluatul. Cuptorul se incinge la 200C. Se intinde aluatul si cu un inel de torturi (22 cm), se taie 3 cercuri, care se asaza in 2 tavi cu hartie de copt. Se ung cu apa rece si se inteapa cu furculita. Se coc circa 15 minute, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se pastreaza 12 visine pentru ornat si 5 linguri de suc pentru glazură. Se amestecă amidonul cu 2 linguri suc de vişine şi 40 g zahăr. Vişinele se încălzesc cu 100 ml de suc; se înglobează compoziţia de amidon şi se dă în fiert. Se lasă să se răcească.

Gelatina se înmoaie în apă rece. Frişca se bate cu restul de zahăr. Se dizolvă gelatina şi se amestecă în 3 linguri de frişcă; se toarnă în fir subţire în restul de frişcă; se dă la rece 30 min.

Se pune deoparte 1/4 din frişcă. Restul se introduce în şpriţ. Se aşază pe un pla­tou primul blat; în mijlocul lui se pun 1/2 din vişine şi se şpriţează de jur-împrejur frişcă. Se aşază deasupra al doilea blat şi se repetă procedeul.

Se acoperă cu al treilea blat. Se unge tortul cu suc de vişine amestecat cu zahăr pudră. Se decorează cu frişcă şi vişine şi se dă la rece 90 min.

Tort cu visine si frisca

Tort_cu_visine_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.