Tort cu vişine
PrinteazaTort cu vişine
- 4 ouă
- 1 cană făină
- 12 linguri apă
- 300 g vişine (de la congelator)
- 3 linguriţe îndulcitor lichid
- 100 ml frişcă
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu îndulcitorul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând de sus în jos.
Ungi cu ulei o formă de tort sau o tavă rotundă, o tapetezi cu făină, torni jumătate din compoziţie, pui un rând de vişine curăţate de sâmburi şi scurse bine şi dai blatul la cuptor pentru 5 minute. Il scoţi, apoi torni aluatul rămas, mai pui un rând de fructe şi dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
După ce s-a copt, îl laşi să se răcească, apoi îl aşezi pe un platou şi-l decorezi cu frişca bătută şi cu vişine.
Tort cu vişine
Poftă bună!