Tort cu zmeura si piscoturi
PrinteazaTort cu zmeura si piscoturi din: zmeura, zahar, piscoturi, lapte, oua.
- 1/2 kg zmeură
- 3 linguri zahăr pudră
- 10 pişcoturi
- 1/2 pahar apă
- 1/2 l lapte
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile de ou cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Se adaugă şi laptele îndulcit şi se lasă să se îngroaşe crema la foc mic, amestecând continuu.
Se înmoaie uşor pişcoturile în lichior/cafea şi se aşază într-o formă de chec tapetată cu folie straturi de pişcoturi înmuiate, de zmeură pudrată cu zahăr şi de cremă. Se termină cu un strat de pişcoturi.
Se pune peste prăjitură o farfurie întinsă şi se lasă la frigider până a doua zi.
Pofta buna!