Tort cu zmeura si unt
PrinteazaTort cu zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, unt, marmelada, zmeura, tuica, zahar vanilat, migdale.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 g amidon
- 50 g unt topit
Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii.
Mod de preparare:
Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si bagati-o la frigider.
Incingeti cuptorul la 180C. Bateti bine ouale cu zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele lasate de tel).
Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti compozitia pana ce se raceste. Incorporati in ploaie faina cernuta impreuna cu amidonul si pe urma restul de unt topit.
Tapetati cu faina forma, aplecand-o in toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute.
Lasati-l apoi sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura.
Amestecati cu mixerul 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul printr-o sita. Taiati blatul in doua pe orizontala.
Asezati o jumatate pe un platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas.
Prajiti feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon neunsa, bateti frisca tinuta 24 de ore la frigider si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul tos si zaharul vanilat.
Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini de jur-imprejur migdalele prajite.
Ca sa luceasca mai frumos, incalziti pelteaua ramasa si ungeti cu o pensula boabele de zmeura.
Puneti tortul o ora la frigider si serviti-l rece.
Pofta buna!