Tort cupola de coacaze

Printeaza

Tort cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii, gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale.

 

Ingrediente:

crema:

  • 450 g iaurt
  • 100 ml nectar de coacaze
  • 100 g zahar
  • 300 g coacaze rosii
  • 20 g gelatina
  • 4 linguri lichior de coacaze (cassis)
  • 400 ml frisca

blat:

  • 3 foi de napolitana

decor:

  • 200 ml frisca
  • 20 g zahar

ornat:

  • 20 g migdale rase, prajite
  • 80 g coacaze rosii

 

Mod de preparare:

Se amesteca iaurtul cu nectarul si zaharul. Coacazele se rup cu furculita de pe ciorchine.

Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in iaurt. Se inglobeaza fructele de padure si lichiorul si se dau la rece.

Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se unge cu apa, cu ajutoul unei pensule, o ofrma de cupola (2l) si se asterne inauntru folie transparenta. Se umplu cu crema.

Se taie foile de napolitana la dimensiuni portivite, se asaza deasupra si totul se da la rece 4 ore.

Tortul se rastoarna pe un platou, se desprinde folia. Cupola se acopera de jur imprejur cu frisca batuta. Se presara deasupra migdale si coacaze.

 

Tort cupola de coacaze

Tort_cupola_de_coacaze

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.