Tort cupola de coacaze
PrinteazaTort cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii, gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale.
Ingrediente:
crema:
- 450 g iaurt
- 100 ml nectar de coacaze
- 100 g zahar
- 300 g coacaze rosii
- 20 g gelatina
- 4 linguri lichior de coacaze (cassis)
- 400 ml frisca
blat:
- 3 foi de napolitana
decor:
- 200 ml frisca
- 20 g zahar
ornat:
- 20 g migdale rase, prajite
- 80 g coacaze rosii
Mod de preparare:
Se amesteca iaurtul cu nectarul si zaharul. Coacazele se rup cu furculita de pe ciorchine.
Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in iaurt. Se inglobeaza fructele de padure si lichiorul si se dau la rece.
Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se unge cu apa, cu ajutoul unei pensule, o ofrma de cupola (2l) si se asterne inauntru folie transparenta. Se umplu cu crema.
Se taie foile de napolitana la dimensiuni portivite, se asaza deasupra si totul se da la rece 4 ore.
Tortul se rastoarna pe un platou, se desprinde folia. Cupola se acopera de jur imprejur cu frisca batuta. Se presara deasupra migdale si coacaze.
Tort cupola de coacaze
Pofta buna!
Delicios tortul