Tort de ananas

Printeaza

Tort de ananas

Ingrediente:Tort de ananas

  • 7 ouă
  • 125 g zahăr
  • 280 g zahăr pentru trampat
  • 180 g făină
  • 70 g unt
  • 1cutie marc de ananas
  • vanilie
  • 1 păhărel lichior dc ananas
  • 400 g şerbet alb de ananas

 

Mod de preparare:

Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd au crescut, se iau de la foc şi se bat pînă ce s-au răcit.

Se amestecă îincet cu făina şi cu 50 g unt proaspăt topit. Se unge cu unt o formă dc tort, se pudrează cu făină, se toarnă în ea compoziţia de mai sus şi se dă la cup­tor moderat 35-40 minute.

Cind s-a răcit se taie în 3 blaturi şi se trampează cu sirop cu lichior de ananas.

Se umple cu cremă de ananas şi se glasează cu şerbetul dc ananas şi cu fructe confiate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.