Tort de ananas
PrinteazaTort de ananas
- 7 ouă
- 125 g zahăr
- 280 g zahăr pentru trampat
- 180 g făină
- 70 g unt
- 1cutie marc de ananas
- vanilie
- 1 păhărel lichior dc ananas
- 400 g şerbet alb de ananas
Mod de preparare:
Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd au crescut, se iau de la foc şi se bat pînă ce s-au răcit.
Se amestecă îincet cu făina şi cu 50 g unt proaspăt topit. Se unge cu unt o formă dc tort, se pudrează cu făină, se toarnă în ea compoziţia de mai sus şi se dă la cuptor moderat 35-40 minute.
Cind s-a răcit se taie în 3 blaturi şi se trampează cu sirop cu lichior de ananas.
Se umple cu cremă de ananas şi se glasează cu şerbetul dc ananas şi cu fructe confiate.
Pofta buna!