Tort de bezea cu cireşe
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese.
- 6 albuşuri mari
- 300g de zahăr tos
- 1 lingură făină de porumb
- 2 linguriţe oţet din vin alb
- 25g pudră de cacao
- 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita
- 284ml de frişcă lichidă, la cutie
- 3 linguri de zahăr pudră
- 600g compot de cireşe pietroase cireşe proaspete, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 120C. Se bat albuşurile până capătă consistenţă. Se adaugă treptat zahărul, câteva linguri pe rând, asigurându-vă că bateţi bine înainte de fiecare adăugare.
Când tot zahărul este încorporat, continuaţi să bateţi pentru câteva minute până ce amestecul se îngroaşă. Se adaugă cu grijă făina de porumb, oţetul, pudra de cacao şi ciocolata, amestecând cu o lingură mare de metal până la omogenizare.
Se rupe o bucată de hârtie pentru copt şi se acoperă forma de tort. Se desenează un cerc de 25cm pe hârtie. Se răstoarnă amestecul de bezea, aranjând conţinutul astfel încât să obţineţi margini destul de puternice.
Se dă la cuptor pentru o oră şi jumătate. Se scoate şi se lasă la răcorit. Inainte de a se servi, se bat într-un bol frişca lichidă cu zahărul pudră până se îngroaşă. Se adaugă compotul de cireşe peste tort, frişca deasupra şi se aranjază. Se ornează cu cireşe proaspete.
Tort de bezea cu cireşe
Pofta buna!