Tort de bezea cu visine, caspuni si migdale

Printeaza

Tort de bezea cu visine, caspuni si migdale din: căpşuni, vişine, zahăr pudră, smântână pentru frişcă, amaretto, extract de migdale, ouă mari, zahăr alb, oţet din vin alb, fulgi de migdale prăjiţi.

Tort_de_bezea_cu_visine_caspuni_si_migdale

Ingrediente:

  • 400 g de căpşuni, codiţele îndepărtate, apoi fructele tăiate în jumătăţi sau sferturi (păstrează câteva întregi, cu codiţă, pentru servit)
  • 400 g de vişine, sâmburii îndepărtaţi, apoi tăiate în jumătăţi (păstrează câteva întregi, cu codiţă, pentru servit)
  • 50g de zahăr pudră, plus 1 lingură
  • 600ml de smântână pentru frişcă
  • 50ml de amaretto
  • 1/2 linguriţă extract de migdale

Pentru bezele:

  • 6 albuşuri de ouă mari
  • 300g de zahăr alb
  • 3/4 linguriţă de oţet din vin alb
  • 100g fulgi de migdale prăjiţi

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 140°C şi taie 3 bucăţi de hârtie de copt pentru cele 3 tăvi în care vei coace bezelele (dacă nu ai 3 tăvi, poţi să coci bezelele în tranşe – pur şi simplu împarte compoziţia în 3 şi coace bezelele separat).

Folosind o farfurie sau fundul unei forme de plăcintă, trasează un cerc de 20cm pe fiecare bucată de hârtie, apoi întoarce-o astfel încât faţa cu linia de creion să fie în jos.

Pune 3 grilaje în cuptor – dacă ai doar 2, însă ai şi o tavă mare pentru grill, eîn regulă, pentru că o poţi aşeza pe fundul cuptorului.

Pune albuşurile într-un bol mare şi bate-le cu un mixer până când obţii o spumă tare. Incepe să adaugi zahărul, câte 1-2 linguri pe rând, amestecând în continuare cu mixerul.

Când ai încorporat tot zahărul, compoziţia de bezele ar trebui să fie groasă, lucioasă şi să o poţi modela cu vârfuri. Adaugă otetul şi amestecă din nou pentru scurt timp.

Foloseşte putină compoziţie pentru a lipi de tavă capetele fiecărei bucăţi de hârtie, împarte apoi compoziţia în cele 3 cercuri de pe hârtii, răsucind-o înspre margini pentru a forma cercuri subţiri.

Presară migdalele deasupra, păstrând câteva pentru a le presăra deasupra tortului, odată asamblat. Coace bezelele 1 oră, apoi lasă-le să se răcească în cuptor.

Când cuptorul s-a răcit complet, scoate bezelele şi pune-le într-un loc răcoros Şi uscat până la 24 de ore sau asamblează imediat tortul.

Tăvăleşte fructele prin 1 lingură de zahăr pudră şi pune-le deoparte la macerat timp de 10-15 minute.

Toarnă smântână, amarettoul, extractul de migdale şi restul de zahăr pudră într-un bol mare şi bate-le până când obţii o frişcă moale.

Foloseşte puţină frişcă pentru a lipi cea mai nereuşită dintre bezele de un platou sau un stativ de tort. întinde peste o treime din frişcă pe bezea şi presară nişte căpşuni şi vişine.

Aşază deasupra celelalte straturi de bezea, frişcă şi fructe – ultimul strat trebuie să fie de căpşuni şi vişine întregi.

Presară deasupra restul de migdale şi serveşte. Dacă rămâne tort, poate fi păstrat la frigider 1 zi.

Tort de bezea cu visine, caspuni si migdale

Tort_de_bezea_cu_visine_caspuni_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.