Tort de bezea

Printeaza

 

 

O reteta de tort de bezea din: oua, zahar, zeama de lamaie, lapte, ciocolata, rom, unt si Tort de bezeafrisca.

Ingrediente foi :

  • 4 albuşuri
  • 280 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 140 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 100 g ciocolată simplă
  • 1 esenţă de rom
  • 1 pachet unt sau margarină
  • 100 ml frişcă

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi zeama de lămâie, pe baie de aburi până se ţin de tel. împărţi apoi spuma în 3 părţi egale. Tapetezi o tavă rotundă de tort cu hârtie de copt, o ungi cu ulei, întinzi o parte din spumă, presari puţin zahăr şi o coci la foc foarte mic, cu uşa cuptorului întredeschisă timp de 30 de minute. Obţii astfel o foaie.

Coci şi celelalte două foi în acelaşi mod. Pregăteşti apoi crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi laptele şi ciocolata rasă, apoi le freci pe aburi până se îngroaşă puţin. Laşi compoziţia obţinută să se răcească, apoi o amesteci cu untul frecat spumă şi cu esenţa de rom.

Opreşti un sfert din cremă pentru decor, iar cu restul umpli foile de bezea răcite. Decorezi tortul cu frişcă şi cu crema de ciocolată.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort de bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.