Tort de biscuiti cu ciocolata si cacao
PrinteazaTort de biscuiti cu ciocolata si cacao din: blat, ciocolata, ou, biscuiti, unt, frisca, miez de nuca, zahar, cacao.
- 1 blat rotund, subţire
- 200 g ciocolată
- 1 ou
- 150 g biscuiţi simpli
- 60 g unt
- 150 ml friscă lichidă
- 50 g miez de nucă
- 60 g zahăr
- cacao pentru decorat
Mod de preparare:
Ciocolata se dă pe răzătoarea mică şi se topeşte alaturi de unt, într-un vas, la bain-marie.
Separat, se amestecă oul cu zahărul şi, când s-a încorporat bine, compoziţia se pune pe foc, tot la bain-marie, până când se obţine o spumă. Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata cu untul topit, amestecându-se bine.
Frişca se bate spumă tare, se adaugă la compoziţia de mai sus, şi se amestecă până la omogenizare. La sfârşit se adaugă biscuiţii sfărâmaţi şi miezul de nucă mărunţit.
Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă într-o formă rotundă, unsă cu unt sau îmbrăcată cu folie transparentă, pe fundul căreia se pune blatul cumpărat din comerţ şi se introduce la frigider pentru 2 ore.
Inainte de a fi servit, tortul se aşază cu grijă pe un platou, se decorează cu cacao sau cu ciocolată rasă şi, după 20 de minute, poate fi servit.
Tort de biscuiti cu ciocolata si cacao
Pofta buna!