Tort de branza cu fructe
PrinteazaTort de branza cu fructe din: faina, sare, zahar, galbenus, cacao, unt, oua, branza dulce, smantana, budinca de vanilie si afine.
- 300 g faina
- sare
- 325 g zahar
- 1 galbenus
- 35 g cacao
- 175 g unt
- 4 oua
- 750 g branza dulce
- 250 g smantana
- 1 pachet budinca de vanilie
- 250 g afine
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron 150 g făină, un praf de sare, 75 g zahăr, gălbenuşul, 15 g cacao şi 75 g unt rece şi frământaţi un aluat. Pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţi aluatul pe rotund (34 cm), apoi aşezaţi-l într-o formă (26 cm) unsă cu grăsime şi lăsaţi o margine liberă. înţepaţi aluatul de mai multe ori cu furculiţa şi păstraţi-l cea 40 de minute la rece.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Frământaţi restul de făină cu un praf de sare, 100 g zahăr, restul de unt şi 15 g cacao şi formaţi un aluat fărâmiţat. Pentru umplutură bateţi spumă ouăle şi restul de zahăr. Adăugaţi brânza, smântână şi budinca de vanilie. Adăugaţi şi afinele şi încorporaţi totul bine.
Aşezaţi crema peste blatul din formă, presăraţi apoi aluatul fărâmiţat şi coaceţi prăjitura 60 – 70 de minute. La final, după ce aţi închis cuptorul, lăsaţi prăjitura să se liniştească cca10 minute, apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. Presăraţi marginea prăjiturii cu restul de cacao.
Tort de branza cu fructe
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu fructe
- tort de paste