Tort de cafea cu glazura de ciocolata
PrinteazaTort de cafea cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, albusuri, faina, scortisoara, cafea, praf de copt, ciocolata amaruie, glazura de ciocolata, boabe de cafea in ciocolata, unt, unt de arahide, zahar, frisca.
- 3 oua
- 120 g zahar pudra
- 2 albusuri
- 120 g faina
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita cafea macinata
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente glazura:
- 150 g ciocolata amaruie
- 100 g glazura de ciocolata
- 1 matrita pentru ciocolata
- boabe de cafea in ciocolata
Ingrediente crema:
- 100 g unt
- 150 g unt de arahide
- 2 linguri zahar
- 100 ml frisca
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se bat oualele cu zahar, se bat albusurile, se amesteca faina cu scortisoara, cafea si praf de copt; se inglobeaza in amestecul de oua, urmate de albusurile batute. Se toarna amestecul intr-o forma unsa si pudrata cu faina; se coace 40 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata la bain-marie, se tempereaza si se toarna in matrita speciala. Se niveleaza cu spatula; se lasa sa se intareasca.
Pentru crema, se bat cele 2 sortimente de unt cu zahar si frisca. Se taie blatul pe 3 niveluri; se umple cu crema si se asambleaza tortul. Se topeşte glazura de ciocolata si se toarna pe prajitura.
Inainte de a se usca complet, ciocolata din matrita se rupe bucati si se asaza pe marginile tortului. Se decoreaza cu boabe de cafea in ciocolata si se lasa sa se intareasca.
Pofta buna!