Tort de cafea cu glazura de ciocolata

Printeaza

Tort de cafea cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, albusuri, faina, scortisoara, cafea, praf de copt, ciocolata amaruie, glazura de ciocolata, boabe de cafea in ciocolata, unt, unt de arahide, zahar, frisca.

Ingrediente blat:Tort de cafea cu glazura de ciocolata

  • 3 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 120 g faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g glazura de ciocolata
  • 1 matrita pentru ciocolata
  • boabe de cafea in ciocolata

Ingrediente crema:

  • 100 g unt
  • 150 g unt de arahide
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se bat oualele cu zahar, se bat albusurile, se amesteca faina cu scortisoara, cafea si praf de copt; se inglobeaza in amestecul de oua, urmate de albusurile batute. Se toarna amestecul intr-o forma unsa si pudrata cu faina; se coace 40 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata la bain-marie, se tempereaza si se toarna in matrita speciala. Se niveleaza cu spatula; se lasa sa se intareasca.

Pentru crema, se bat cele 2 sortimente de unt cu zahar si frisca. Se taie blatul pe 3 niveluri; se umple cu crema si se asambleaza tortul. Se topeşte glazura de ciocolata si se toarna pe prajitura.

Inainte de a se usca complet, ciocolata din matrita se rupe bucati si se asaza pe marginile tortului. Se decoreaza cu boabe de cafea in ciocolata si se lasa sa se intareasca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.