Tort de caise
PrinteazaTort de caise
- 350 g făină
- 100 g unt sau margarină
- 100 g smîntînă
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă oţet
- vanilie
- coajă de lămîie rasă
- zahăr pudră
Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.
Mod de preparare:
Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul. Se adaugă smîntîna, oţetul, vanilia, coaja de lămîie şi se amestecă.
Se punepun făina şi se frămîntă un aluat care se lasă la rece o oră. (Se poate pregăti aluatul seara şi păstra pînă a doua zi dimineaţa).
Aluatul se împarte în două părţi egale din care se întind două foi potrivit de groase. Se unge forma de tort, se aşază prima foaie şi se dă la cuptor.
Cînd aluatul s-a ridicat şi a prins puţină coajă, se aşază jumătăţile de caise, se presară cu cele trei linguri de zahăr şi se acoperă cu a doua foaie.
Se dă din nou la cuptor, să se coacă la foc potrivit şi să se rumenească frumos. Se lasă să se răcească în formă, apoi se scoate şi se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!