Tort de caise

Printeaza

Tort de caise

Ingrediente:Tort de caise

  • 350 g făină
  • 100 g unt sau margarină
  • 100 g smîntînă
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă oţet
  • vanilie
  • coajă de lămîie rasă
  • zahăr pudră

Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.

 

Mod de preparare:

Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul. Se adaugă smîn­tîna, oţetul, vanilia, coaja de lămîie şi se amestecă.

Se punepun făina şi se frămîntă un aluat care se lasă la rece o oră. (Se poate pregăti aluatul seara şi păstra pînă a doua zi dimineaţa).

Aluatul se împarte în două părţi egale din care se întind două foi potrivit de groase. Se unge forma de tort, se aşază prima foaie şi se dă la cuptor.

Cînd aluatul s-a ridicat şi a prins puţină coajă, se aşază jumătăţile de caise, se presară cu cele trei linguri de zahăr şi se acoperă cu a doua foaie.

Se dă din nou la cuptor, să se coacă la foc potrivit şi să se rumenească frumos. Se lasă să se răcească în formă, apoi se scoate şi se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.