Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza
PrinteazaTort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza
Ingrediente:
- 2 oua
- 60 g zahar
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 40 g faina
- 10 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 15 g praf de cacao
- 20 g unt moale
Pentru crema:
- 50 g capsune
- 4 linguri lichior de portocale
- 7 foite de gelatina
- 300 g crema de branza
- 300 g iaurt
- 100 g zahar
- 4 linguri sue de lamaie
- 2 linguri fursecuri Amaretto sfaramate
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 190°C. Separati ouale. Bateti galbenusurile, 30 g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cerneti si adaugati faina, praful de copt si de cacao si incorporati in galbenusuri.
Adaugati untul. Bateti albusurile cu restul de zahar si adaugati bezeaua rezultata in amestecul de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o forma de sufleu (0,26 cm) si coaceti aluatul circa 25 de minute.
Pregatiti capsunele, taiati-le in doua, amestecati-le cu lichiorul, scurgeti-le si colectati sucul. inmuiati gelatina.
Amestecati crema de branza, iaurtul si zaharul.
Incalziti sucul de lamaie, dizolvati acolo gelatina si adaugati-l in crema de branza impreuna cu sucul de capsune.
Ungeti cu grasime marginea formei de sufleu, presarati cu fursecurile sfaramate, apoi asezati 3/4 din capsune. fntindeti crema si ornati cu restui capsunelor.
Tineti tortul 4 ore la rece. Ornati cu fulgi de ciocolata si fursecuri.
Tort de capsune cu blat de ciocolata si crema de branza
Pofta buna!