Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze

Printeaza

Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze din: unt, zahar brun, zahăr vanilat, ouă, sare, făină integrală, cacao amăruie, praf de copt, lapte, jeleu de coacăze, căpşuni, frişcă lichidă, zahăr vanilat, zahăr pudră.

Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 300 g făină integrală
  • 50 g cacao amăruie
  • 1,5 linguriţă praf de copt
  • 250 ml lapte

Pentru cremă:

  • 3 linguri jeleu de coacăze
  • 500 g căpşuni
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr pudră
  • unt pentru forma de tort

Mod de preparare:

Baţi bine untul moale cu zahărul şi zahărul vani­lat, apoi încorporezi treptat ouăle şi sarea. Presari deasupra făina, cacaua şi praful de copt, iar apoi adaugi laptele.

Pui aluatul în forma unsă cu unt, o dai la cuptorul re’ce şi coci 1 oră la 180°C (la poziţia 3 a cuptorului pe gaz).

Blatul răcit îl tai în două foi pe orizontală,, iar partea inferioară o ungi cu jeleu de coa­căze. Speli căpşunile şi le cureţi de codiţă.

Un sfert dintre căpşuni le păstrezi pentru decor, iar restul le striveşti. Baţi frişca, iar spre final adaugi zahărul şi zahărul vani­lat. Baţi în continuare până se întăreşte bine.

Adaugi căpşunile strivite. Jumătate din frişcă o întinzi pe partea inferioară a blatului, peste aceasta aşezi a doua foaie, iar deasupra pui restul de frişcă.

Laşi tortul ia frigider 2 ore. Tai în două căpşunile păstrate, iar cu acestea decorezi tortul. Tai tortul în felii şi îl poţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.