Tort de carne tocata cu varza
PrinteazaTort de carne tocata cu varza din: faina, unt, sare, varza creata, ulei, carne tcata, piper, piper Cayenne, rosii, smantana, oua, branza Appenzeller.
- 200 g făină
- 1 ou
- 125 g unt
- sare
- 250 g varză creaţă
- 4 linguri de ulei
- 250 g carne tocată amestecată
- piper
- piper Cayenne
- 600 g roşii
- 250 ml smântână dulce
- 3 ouă
- 50 g brânză Appenzeller rasă
Mod de preparare:
Se amestecă făina, untul, oul, 2 linguri de apă şi î priză.de sare, până se formează un aluat omogen.
Acesta se lasă circa 30 de minute la rece.
Se curăţă varza creaţă, se îndepărtează cotorul tare şi se taie frunzele în fâşii. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se căleşte carnea tocată, până devine fărâmicioasă. Se adaugă fâşiile de varză şi se prăjeşte totul încă 3 minute, după care se condimentează. Se încinge cuptorul în prealabil la 180 °C (ventilator 160 °C).
Se întinde aluatul, apoi se aşează într-o formă de tort cu fund detaşabil (0 26 cm), formând şi o margine. Peste aluat se întinde masa de carne tocată şi varză. Se curăţă roşiile de cotor şi se taie felii, care se distribuie peste carnea tocată.
Se bat smântână şi oul, se amestecă cu brânza, se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă peste „tort”. „Tortul de carne tocată” se bagă apoi la cuptor şi se coace circa 40 de minute.
Pofta buna!