Tort de cartofi cu spanac
PrinteazaTort de cartofi cu spanac din: cartofi, spanac, ficatei, lapte, oua, unt, nucsoara, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- nucşoară
- 300 g spanac
- 500 g ficăţei de pui
- 3 oua
- patrunjel
- sos
- masline
Mod de preparare:
Se fierb în apă cu sare 1 kg cartofi noi; se scurg şi se zdrobesc. Se înglobează 50 g unt, 200 ml lapte, sare, piper şi nucşoară. Se opăreşte şi se toacă 300 g spanac.
Separat, se înăbuşă 500 g ficăţei de pui în 50 g unt, apoi se mărunţesc cu furculiţa. Se adaugă 3 ouă bătute cu sare şi piper şi 2 legături pătrunjel tocat.
Pe platou se aşază un strat de piure de cartofi, apoi spanac, ficăţei, spanac, piure de cartofi, 100 ml sos de roşii, 100 g caşcaval ras şi măsline verzi. Se coace 30 minute la cuptor, la foc mediu.
Pofta buna!