Tort de casa cu nuci

Printeaza

Tort de casa cu nuci din: oua, zahar, nuci, faina, lapte, unt.

Ingrediente:Tort de casa cu nuci

  • 5 gălbenuşuri
  • 5 linguri zahăr
  • 150 g nuci măcinate
  • 5 albuşuri bătute spumă
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 150 g nuci măcinate
  • 1 pachet unt

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile şi se încorporează albuşurile bătute separat. Se împarte coca în două şi se coc pe rând două blaturi într-o formă de tort tapetată cu făină.

Se amestecă zahărul, făina, ouăle, laptele, pe foc mic, până se îngroaşă. Se adaugă apoi nucile şi se opăresc puţin. Se lasă să se răcească şi se înglobează unt, amestecând până se deschide la culoare.

Se dă la congelator crema, până se întăreşte.

Se pune cremă între foi şi se îmbracă tortul cu cremă; se ornează de Paşte, cu drajeuri şi motive tradiţionale din zahăr candel sau marţipan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.