Tort de casa cu nuci
PrinteazaTort de casa cu nuci din: oua, zahar, nuci, faina, lapte, unt.
- 5 gălbenuşuri
- 5 linguri zahăr
- 150 g nuci măcinate
- 5 albuşuri bătute spumă
- 300 g zahăr
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 1 pahar lapte
- 150 g nuci măcinate
- 1 pachet unt
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile şi se încorporează albuşurile bătute separat. Se împarte coca în două şi se coc pe rând două blaturi într-o formă de tort tapetată cu făină.
Se amestecă zahărul, făina, ouăle, laptele, pe foc mic, până se îngroaşă. Se adaugă apoi nucile şi se opăresc puţin. Se lasă să se răcească şi se înglobează unt, amestecând până se deschide la culoare.
Se dă la congelator crema, până se întăreşte.
Se pune cremă între foi şi se îmbracă tortul cu cremă; se ornează de Paşte, cu drajeuri şi motive tradiţionale din zahăr candel sau marţipan.
Pofta buna!