Tort de castane cu fistic sau migdale
PrinteazaO reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale
- 6 ouă
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- vanilie
- 1 praf de copt
- 700 g castane
- 1 pahar lapte
- 500 g frişcă bătută
- 1 păhărel lichior
- fistic sau migdale
Mod de preparare:
Se fac 6 blaturi rotunde de mărimea unei farfurii ca la doboş tort. Fiecare blat se umple cu piure de castane mai consistent, amestecat cu 150 g zahăr şi lichior.
Se pun hiaturile unul peste altul pe un platou şi se dau la frigider. Cînd s-a răcit se taie porţii şi se decorează cu frişcă bine bătută. Se presară pe frişcă, fisticuri sau migdale tăiate mărunt.
Pofta buna!