Tort de castane
PrinteazaTort de castane
- 350 g piure de castane
- 250 g ciocolată amară
- 150 g unt
- 200 g smântână
- castane comestibile fierte în sirop
Mod de preparare:
Pui smântână într-un vas, adaugi ciocolată ruptă în bucăţi şi laşi la foc mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi mai amesteci puţin, pentru a se uniformiza.
Adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci bine. In această compoziţie adaugi piureul de castane şi amesteci din nou. Torni, compoziţia într-o formă rotundă sau de chec, tapetată cu celofan sau folie de aluminiu, şi o pui în frigider două ore.
O scoţi în momentul în care serveşti: o răstorni pe un platou şi o ornezi cu castane fierte în sirop şi cu zahăr pudră.
Pofta buna!