Tort de ciocolata cu banane
PrinteazaTort de ciocolata cu banane din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, frisca, gelatina, ciocolata, banane, gem de capsuni.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 50 g făină albă
- 30 g făină integrală
- 30 ml ulei
- 35 g cacao
Pentru umplutură:
- 750 ml frisca lichida
- 2 pliculeţe gelatină
- 150 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata menaj
- 50 g aşchii de ciocolata
- 5 banane
- 2 linguri ulei
- 4 linguri gem de căpşuni
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui treptat gălbenuşurile bătute cu uleiul. Incorporezi uşor făina cernută cu cacaua.
Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 45 de minute. Il laşi să se răcească în formă.
Tai blatul în două pe orizontală. Ungi prima parte de blat cu gem, pui a doua parte, apeşi uşor şi le aşezi în forma de tort.
Baţi frişca bine şi o amesteci cu ciocolată cu lapte topită şi cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni jumătate din cremă peste blat, pui bananele, torni restul de cremă şi nivelezi.
Topeşti ciocolata de menaj împreună cu uleiul pe baie de aburi, o torni deasupra tortului şi nivelezi. Decorezi cu aşchii de ciocolată şi dai la rece câteva ore, înainte de a fi servit.
Tort de ciocolata cu banane
Pofta buna!