Tort de ciocolata cu biscuiti
PrinteazaTort de ciocolata cu biscuiti din: biscuiti, unt, frisca, zahar, ciocolata, lapte.
- 100 g biscuiti digestivi
- 100 g biscuiti cu migdale
- 75 g unt
- 300 ml frisca
- 2 linguri zahar tos
- 50 g unt topit
- 300 g ciocolata amaruie
- 50 g ciocolata alba
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Intr-o pungă de plastic pune biscuitii digestivi pe cei de migdale şi zdrobeşte-i cu sucitorul, pănă devin pesmet. Combină cu untul topit şi transferă in forma rotundă cu baza detaşabilă de 20 cm. Nivelează şi preseaza intr-un strat şi la rece.
Incălzeşte 150 ml frişcă cu zahărul. Cănd e fierbinte, dar incă nu fierbe, ia vasul de pe foc şi adaugă ciocolata amăruie şi untul.
Intr-un vas separat incălzeşte frişca rămasă şi apoi adaugă ciocolata albă. Lasă stea deoparte cateva minute şi adaugă laptele in ciocolaa amaruie, amestecă pănă la omogenizare.
Toarnă ciocolata amăruie pe baza de biscuiti şi apoi pune din loc in loc amestecul cle ciocolată albă. Cu ajutorul unei tepuşe metalice fa rotocoale deasupra pentru a crea efectul marmorat.
Da la rece minimum 2 ore inainte de a servi.
Pofta buna!