Tort de ciocolata cu branza
PrinteazaTort de ciocolata cu branza din: biscuiti digestivi, unt, oua, mascarpone, iaurt, zahar, amidon, ciocolata de menaj, frisca.
- 200 g biscuiţi digestivi
- 75 g unt moale
- 3 ouă
- 250 g mascarpone sau brânză dulce grasă
- 400 g iaurt
- 150 g zahăr
- 2 linguri amidon sau praf pentru budincă de vanilie
- 200 g ciocolată de menaj
- 100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Fărâmiţezi biscuiţii în robotul de bucătărie şi îi amesteci împreună cu untul topit. Intinzi amestecul în strat uniform, într-o tavă cu margini detaşabile, tapetată cu hârtie de copt. Acoperi cu o folie şi presezi până obţii un strat uniform. Introduci forma în frigider pentru 1/2 oră.
Pentru cremă, topeşti ciocolata şi frişca la bain-marie. Mixezi ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a dizolvat, adaugi amidonul, mascarpone şi iaurtul, apoi încorporezi amestecul cu ciocolată. Torni crema peste blatul de biscuiţi şi coci tortul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu timp de 15 minute, apoi la foc mic alte 35 de minute, îl laşi să se răcească şi îl păstrezi în frigider 6-8 ore, înainte de consum.
Pofta buna!